Kollega-kaffe

Hvad er kollega-kaffe?

Det uformelle kollegiale møde kan noget, som vi i FDD tror på værdien af. Derfor tager vi nu initiativ til, at vi som dramaturger kan mødes med vores kolleger og fagfæller, for at vende faglige og organisatoriske udfordringer og problemstillinger. Vi glæder os til at byde jer alle på kollega-kaffe! Bestyrelsen vil over de næste 1,5 år invitere jer på kollega-kaffe under fanen “Dramaturgens rolle i går, i dag og i morgen“. Den første kollega-kaffe løber af stablen d. 6. november 2022 i Aarhus og har et historisk perspektiv. De næste to kollega-kaffer vil blive afholdt i henholdsvis foråret ’23 og efteråret ’23. 

Vi er altid åbne for bud på indhold fra vores medlemmer. Det kan være et oplæg, et tema, eller hvad I går og grubler over, og har lyst til at vende i et trygt, fagligt plenum. 

 

Dramaturgens rolle - i går, i dag og i morgen
Dramaturgens rolle i et historisk perspektiv

6. November 2022, kl 14-17, Performing arts Platform, Aarhus

I kølvandet på et historisk spændende valg, inviterer vi til verdenspremieren på “Dramaturgens rolle – i går, i dag og i morgen”. Det første af tre arrangementer, denne gang med fokus på dramaturgens rolle i et historisk perspektiv.

 
I tro premierestil har vi bobler i glasset – eller te/kaffe i koppen, hvis du er til det varme – når vi tager hul på dagen med en quiz af ‘episke’ dimensioner. Quizzen tager os nemlig igennem historien, omkring Lessing, over 300 året for fremførslen af dansksproget professionel dramatik og helt frem til i dag.
 
 Med FDD-muleposer fyldt med godter som Peripeti og andet lækkert på højkant, afholder vi quizzen i en ånd af kollegial-konkurrence-for-sjov. 
 
Således underholdt og med den historiske udvikling frisk i erindring, åbner vi,

i tro kollega-kaffe-stil, anden del af dagens program op: 

en dialog om dramaturgens rolle i dag. Hvilke udfordringer står vi overfor? Hvordan kan vi bruge historien fremadrettet? Hvad har du som dramaturg brug for og hvordan kan vi løfte i flok? Det er spørgsmål som disse og hvad I ellers har på jeres fag-hjerter helliger vi anden del af dagen til.

Så har du lyst til at bruge dagen i godt fag-fællesskab og måske gå derfra beriget med refleksioner og historiske facts og måske med en præmie under armen? Så tag din FDD-kammerat med og kom som I er.

Har du en kollega som ikke er medlem af foreningen, men gerne vil med, kan de deltage i arrangementet for 40 kr.

 

For tilmelding, send os en mail på: info@dramaturgerne.dk. 

 

Foreningen af danske dramaturger siden 1990