Bestyrelsen 22/23

Da bestyrelsen gerne vil have flere arbejdende hænder vedtog generalforsamlingen i 2013, at bestyrelsen skal bestå af mindst 5 og højst 7 medlemmer. Medlemmer er valgt for en periode på 2 år. Suppleanter for 1 år.

DITTE BLADT-HANSEN / FORPERSON

Uddannet dramaturg på Aarhus Universitet i 2019. Hun har bl.a. arbejdet sammen med performancegruppen CoreAct og har siden 2020 været ansat som dramaturg på Vendsyssel Teater i Hjørring.

 ANNA SOFIE RIMESTAD / NÆSTFORPERSON

Uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet i 2020. Har arbejdet som dramaturg i performancekollektivet PRAAK. Har siden januar 2020 været ansat v. Teatergrad og Det Flydende Teater, hvor hun arbejder som producent, produktionsleder og publikumsudvikler.

RASMUS LYNGKJÆR / KASSERER

Dramaturgistuderende på Aarhus Universitet. Særligt interesseret i publikumsudviklingens potentialer for kulturel inklusion og har fokus på et teaterpolitisk virke. Har bl.a. været instruktørassistent på Det Kgl. Teater.

SIGNE NYGAARD / BESTYRELSESMEDLEM
Uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet i 2017 med speciale i børne-tv julekalendre. Hun er freelance dramaturg og teatermedarbejder - da hun også arbejder med planlægning og koordinering. Hun har arbejdet en del på Teatret Møllen, men hun har også været forbi Teater Nordkraft og Dansk Tegnefilm.
SARA CONJIN / BESTYRELSESMEDLEM
Er i gang med sit speciale på Aarhus Universitet hvor hun skriver om gruppen SIGNA med formålet at undersøge hvordan man bruger psykologiske metoder til at påvirke publikum i Interaktive performances. Sara er trådt ind i bestyrelsen for FDD med ønsket om at optimere overgangen for dramaturger fra studie til arbejdsmarkedet. Hun er derfor interesseret i at udvikle workshops og udflugter der skal bidrage til at gøre nye dramaturger opmærksom på deres muligheder og kvaliteter.  

 

JOSEPHINE EGEBÆK HANSEN / BESTYRELSESMEDLEM

Uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet i 2022. Hun har arbejdet freelance på adskillige teatre såsom Aarhus Teater, hvid støj sceneproduktion, Det Kongelige Teater etc. samt skrevet artikler for Peripeti. Derudover specialiserer hun sig inden for emnet diversitet, inklusion og repræsentation i dansk scenekunst.
 

LOTTA GROHMANN / SUPPLEANT 
Uddannet fra Teater- og Performancestudier i 2021. Hun arbejder som freelance dramaturg i København og Berling, herunder som assistent på produktioner for Teater Sort/Hvid og Mungo Park. Derudover er hun performer, en del af teaterforeningen Rapunzel og underviser i børneteater på Teater Badius på Østerbro.

 

 CAMILLA FJELLERAD / SUPPLEANT 
Cand.mag. i Teatervidenskab og performanceteori fra Københavns Universitet i 2021. Hendes speciale omhandler hvorledes en ikke-teatral event kan transformeres til en teatralsk begivenhed. Camilla interesserer sig for dramaturgi, også i andre medier end teater.
 

 

Bestyrelsens fokuspunkter
  • At fastholde vores arbejde med synliggørelse af foreningen og dramaturgens rolle.
  • At styrke FDD som fagligt forum og aktiv interesseorganisation.
  • At afholde konkrete faglige arrangementer for dramaturger (og studerende).
  • At udvide det dramaturgiske netværk nationalt såvel som internationalt.
  • At fastholde det fagpolitisk arbejde bl.a. i form af høringssvar.
  • Fortsat at samarbejde med Scenekunstens faggrupper.
 

Bestyrelsen er fortsat repræsenteret i Dansk Kunstnerråds repræsentantsskab (Rasmus Lyngkjær) og som observatør hos Peripeti (Signe Nygaard).

Bestyrelsen for Foreningen af Danske Dramaturger kan kontaktes via e-mail: info@dramaturgerne.dk 

Foreningen af danske dramaturger siden 1990